2015. december 3., csütörtök

Adventi lelki napok


Az elmúlt hétvégén november 28 és 30 között, a jó Isten segítségével nyolc lány vett részt a lelki napokon, amelyeket udvarhelyi zárdánkban szerveztünk. Az Advent kezdetén, próbáltuk nyitottá tenni szíveinket az Úr eljövetelére, készségessé válni Szűz Mária példája nyomán, bizakodni, akárcsak Szent József, és vágyakozásunkat próbáltuk feléleszteni az Úr iránt. 

A lányok beszámolójából röviden ismertetünk néhányat:
"Nagyon tetszett az, hogy egy imádságos lelkigyakorlat volt. Betekintést nyerhettünk a nővérek életébe, ahol közvetlenséget tapasztaltam. Számomra ez egy adventi ráhangolódás volt, és a szeretet melegségét tapasztaltam meg" K.Cs.
"Isten gondviselő jósága, szeretete velem van. Azt mondja az Úr: «Ne félj, mert én veled vagyok»" B.B.


"A jó Isten felé szeretnék tekinteni és az Ő útján szeretnék járni." B.M.
"Nagyon tartalmas hétvége volt, amely keretet adott a feltöltődésre és a lelki megújulásra. Megismerhettük önmagunk és mások értékeit, és közelebb kerülhettünk önmagunkhoz, hogy ott felfedezzük Jézust." P.N. 


"Isten fénye, világossága szeretnék lenni: hirdetni az Örömhírt és reményt adni az embereknek." K.D. 
"A nővérekkel töltött hétvége élménydús volt, hiszen nemcsak a lelki feltöltődés, de a játék, a kikapcsolódás is a programok részévé vált. A lelkigyakorlat tökéletes kezdése az Adventnek, minden alkalommal újat és újat tanulok." K.B.



Istennek legyen hála mindenért!