2015. június 13., szombat

Zarándoklat Assisibe IV.

       Április 30-án, csütörtökön,  a Carceri remeteséget kerestük fel. Bőven volt időnk sétálni a remeteség területén, az erdőben, felkerestük Szent Ferenc és rendi testvéreinek barlangjait, ahová  imádkozni vonultak vissza. Ez a délelőtt számunkra is az ima, a csendes elmélkedés ideje volt. Kértük a Szentlélek segítségét, hogy a jó Istennel való kapcsolatunkat mélyítse el, tegye élővé, és tegyen minket kitartóvá az imában. 


       Május elsején már hazafelé vettük az útirányt, hosszabb időre Riminibe álltunk meg a tengerparton, és Szent Antal csodájára gondoltunk, ahogyan prédikált a halaknak, mert az emberek nem voltak hajlandóak rá hallgatni. A zarándokutunk kezdetén Páduában felkerestük Szent Antalt, és a hazafelé vezető utunk utolsó állomása ismét az Ő nevéhez fűződött. Kérjük az ő közbenjárását egész rendi közösségünkért!













         Május másodikán elérkeztünk Balatonkeresztúrra, ahol ismét szentmisét mutatott be Asztrik atya, és ahol megköszönhettük az elmúlt napokban kapott sok kegyelmet. Másnap Nagyváradon a szentmisével zárult zarándoklatunk, amelyet a nővérek kápolnájában tartottunk. 
Istennek legyen hála mindenért!